Intressen.

På fritiden brukar jag och Yvonne bl. a ta långa promenader i vår vackra stad.

Ibland tar jag en lång cykeltur.
Jag var under många år en fanatisk långloppsåkare på cykel. Jag brukade deltaga i Siljan Runt, Mälaren Runt och även Vätternrundan samt i lokala motionslopp i Stockholmstrakten.

På vintern ägnar jag mig åt långfärdsskridsko på sjöar i Stockholmsområdet eller ute i Stockholms skärgård. Stockholmsområdet med sina många sjöar och världens största skärgård (ca 24.000 öar) är det bästa stället i världen att bo på om man är intresserad av långfärdsskridskoåkning.

Jag är sedan början av 70-talet medlem i SSSK (Stockholms SkridskoSeglar Klubb).

Sedan säsongen 2003/2004 är jag "legitimerad kökarl" vilket innebär att vara ledarens ögon i nacken och hålla rätt på att ingen blir efter i gruppen under färd. Vill du titta på rörliga bilder från skridskoutflykter finner du dem på Skridskosidan

Ett annat av mina stora intressen är Stockholmiana, d v s Stockholm och dess historia. Sedan jag pensionerade mig har jag fått mer tid att odla det intresset.

Öl tillhör också mina intressen. Jag håller ibland grundkurser i ölkunskap, då jag berättar om ölets historia och om olika öltyper. Dessa genomgångar avslutas alltid med en ölprovning.

Mitt allra senaste intresse är Geocaching. Jag började med denna trevliga sysselsättning på försommaren 2011 som en följd av att jag skaffat mig en smartphone med GPS. Detta intresse delar jag med båda mina barn.