Jobb

Jag har jobbat med datorer och databehandling hela mitt vuxna liv. Efter avlagd realexamen 1960 började jag som hålkorts- och dataoperatör på försäkringsbolaget Thule som 1964 fusionerade med Skandia.

Den första dator jag jobbade med (IBM 650) arbetade med hålkort in och ut. Det var stora elektronrör som drev den och den programmerades binärt. Den står på Tekniska museet i Stockholm sedan 1965.

Sedan har jag sysslat med programmering, systemering och projektledning. Senare har jag varit chef för en grupp som i mitten av 80-talet introducerade PC-datorer och lokala nätverk (LAN) på återförsäkringsbolaget Skandia International.

1996 återvände jag till Skandia IT där jag jobbade bl. a som NT specialist och specialist på datavirus.

Under mina drygt 4 år på Skandia IT jobbade jag främst som specialist på Windows NT och med NT-versionen Windows NT 4.0 Terminal Server Edition samt tillägget MetaFrame från Citrix.

Även Windows 2000 höll jag på med på slutet, framför allt på klientsidan.

Efter 40 års anställning lämnade jag hösten 2000 Skandia-koncernen och för att börja hos UNI2 AB (tidigare X-Source) som är ett av Tele2 helägt dotterbolag.

Mitt främsta ansvarsområde där var Serverbaserade applikationer och "tunna klienter" ett koncept baserat på Windows 2000/2003 Server med Terminal Services och Citrix Presentation Server/MetaFrame.

Jag lämnade UNI2 i början av 2006 för att pensionera mig och samtidigt starta en egen konsultverksamhet med Citrix Presentation Sever lösningar som specialitet. Detta gav mig större möjlighet att disponera min tid och att välja de uppdrag som kändes intressanta. Jag fann dock ganska snart att pensionärstillvaron kan användas bättre än till att arbeta.

Nu arbetar jag endast ideellt. Jag har utvecklat och underhåller, webbplatser för SkandiaSeniorerna och för Bostadsrättsföreningen Bågen. Dessa ger mig förutom alla andra aktiviteter fullt upp.